Gyöngyékszerek

Azóta a MIYUKI folytatja Hiroshi innovatív elképzeléseit, több új és csodálatos gyöngyöt alkottak, pl. a Delica, Drop és Twisted, hogy csak néhányat említsünk. Elhivatottan fejlesztik a vonzó és gyönyörű gyöngyöket. A MIYUKI üveggyöngyök világszínvonalúak minőségük, ragyogásuk, és egyforma alakjuk miatt. Divattervezők, művészek és gyöngykedvelők egyaránt keresik.

A cseh gyöngyöket sok gyöngyfűző szívesen használja, hiszen jó minőségűek, de a japán gyöngyöknél jóval olcsóbbak. Cseh gyöngy rengeteg színben és formában létezik. Leghíresebbek ezek közül a cseh kásagyöngyök és sokféle alakú kétlyukú gyöngyök. Évente több új fajtával bővül a piac.

Történetük egészen a XVI. századra nyúlik vissza, a központ pedig a csehországi Jablonec városa. A II. világháború előtt élte addigi legvirágzóbb korszakát a cseh gyöngygyártás, de a sztálinista hatalomátvétel után évtizedekre leállt az ipar az államosítások miatt. A hatvanas évek óta újra töretlen a fejlődés, mára cseh üveggyöngyök az egész világon (el)ismertek, a sok apró manufaktúra közül ma a Preciosa a leghíresebb.

Ma már a gyöngyfűzésnek hagyománya van, és rengetegen űzik világszerte. A legtöbb gyöngy üvegből, műanyagból és fából készül, de népszerűek az ásvány-, a kerámia- és a kagylógyöngyök is. A különlegesen csillogó gyöngyöket úgynevezett AB-effekttel készítik; irizáló bevonattal látják el, amely szivárványszerű színhatást kölcsönöz azoknak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.